Ondernemingsrecht

Als ondernemer barst u van de dadendrang en plannen. U staat te popelen om de markt op te gaan, maar twijfelt nog over de ondernemingsvorm. Wat is verstandig: met of zonder personeel, een eenmanszaak, of gaat u misschien een stichting of coöperatie oprichten? De keuze en begeleiding daarbij vraagt om maatwerk. Vos Reijntjes De Pagter denkt met u mee en maakt de juiste juridische vertaalslag. Van eenvoudige stichtingen tot complexe B.V.-structuren.

Aandelen

Ondernemen staat bol van de dynamiek. In de loop van de tijd kunnen niet alleen producten of markten veranderen, maar ook eigendomsverhoudingen. Dat laatste voltrekt zich bij een B.V. of N.V. De oorspronkelijke uitgifte van aandelen (vastgelegd in de oprichtingsakte) wordt aangepast ten gunste van nieuw kapitaal en zeggenschap, variërend van de uitgifte van nieuwe aandelen tot de overdracht van bestaande aandelen. Dat moet ook weer vastgelegd worden in notariële aktes. Vos Reijntjes De Pagter onderzoekt de afspraken tussen de betrokken partijen en zorgt ervoor dat aan alle statutaire en wettelijke formaliteiten wordt voldaan.

Vereniging of stichting

Een vereniging of stichting? Vooral als u een maatschappelijk doel nastreeft of elkaar vindt in een gemeenschappelijke hobby of belangenbehartiging, is dat een keuze waarvoor u al gauw kan komen te staan. Voor een stichting gelden (anders dan voor een vereniging) weinig regels, maar het is niet altijd gemakkelijk om uw geld eruit te halen. Welke rechtsvorm voor uw doel het meest geschikt kunnen we samen bepalen.

Hulp nodig?

Maak een afspraak

Familierecht

Trouwen, samenwonen, scheiden en ook overlijden; dit soort onderscheidende momenten in uw leven hebben naast emotionele ook juridische en financiële gevolgen.

Meer over Familierecht

Onroerend goed

U heeft uw droomwoning gevonden. U zit al met uw hoofd bij de verhuizing en de inrichting. Maar voordat het zo ver is, moet het formele kooptraject nog wel goed afgewikkeld worden.

Meer over Onroerend goed

Ondernemingsrecht

Als ondernemer barst u van de dadendrang en plannen. Maar twijfelt nog over de ondernemingsvorm. Wat is verstandig: met of zonder personeel, een eenmanszaak, B.V., V.O.F., of N.V.?

Meer over Ondernemingsrecht

Offerte aanvragen

Snel een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen?Vul uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!